پروتکل های ویپ
در تعریف ویپ خواندید که راه اصلی برقراری ارتباط در ویپ ، آی پی یا پروتکل های اینترنتی می باشد. پروتکل های اینترنتی ، در نقش همان خطوطی سیم های مسی هستند که در تلفن های سنتی استفاده میشود. اما پروتکل های ویپ ، بر حسب کاربردهای ویپ که قبلا معرفی شد ، متفاوت هستند. نیاز است که با انواع پورتکل ها آشنا شوید تا بتوانید پروتکل متناسب با زمینه کاری خود را بشناسید.
انواع پروتکل های ویپ
در ابتدا با انواع پروتکل های موجود و دسته بندی آن ها آشنا میشوید. سپس به صورت خاص با معروف ترین پورتکل های ویپ بحث را ادامه می دهیم.
انواع پروتکل های ویپ
(RTP (RTCP
SRTP
SDP
IAX
H.323
MGCP
SIP
H.248
RTP
پرکاربردترین پروتکل های ویپ
H.323
Sip
MGCP
پروتکل های نامبرده ، نسبت به سایرین ، بیشترین استفاده را دارند. هر چند که هریک از پروتکل ها اهداف خاصی را دنبال می کنند و برای طرح های مخصوص به خود هستند.
پروتکل H.323 ، یکی از پروتکل ویپ برای جلساتی که نیازمند ارتباطات صوتی و تصویری ویژه هستند می باشد. خود این پروتکل به تنهایی از سه بخش H.225 ( جهت ثبت اطلاعات و احوال ) ، H.225 ( جهت کنترل تماس ها ) و H.245 تشکیل شده است.
پروتکل SIP، برای انتقال پیام ها به صورت لحظه ای می باشد. از این پروتکل به عنوان پروتکل شروع جلسه یاد میشود. این پروتکل ویپ به خودی خود از 4 نهاد اصلی تشکیل شده است:
UAC ، UAS ، پروکسی سرور و ریدایرکت سرور.
جلسات مبتنی بر ارتباطات چند رسانه ای با استفاده از این پروتکل مدیریت میشوند.
این پروتکل از 5 مسیج اصلی تشکیل شده است که خاص جلسات است.
پروتکل MGCP نیز به عنوان پروتکل دروازه کنترل چندرسانه ای خوانده میشود. این پروتکل به خطوط PSTN معمولی که تلفن های سنتی روی آن قرار میگیرند ، متصل میشود.
منبع: پروتکل های ویپ